12.04.2021. Ponedeljak
 
 
TENISKI SAVEZI
 
Australian Open
Teniski Savez Srbije
 
2_2.jpg
Teniski Savez Vovodine
Na teniskm terenima TK Spartak održan je jubilarni 10. po redu profesionalni teniski fjučers turnir
06.09.2015.

TURNIR JE OSVOJIO ČEH ŠAFRANEK

U FINALNOM MEČU ČEH VACLAV ŠAFRANEK POBEDIO JE PRVOG NOSIOCA ITALIJANA MARKA BORTOLOTIJA I OSVOJIO 168O DOLARA I 18 ATP POENA.
U DUBLU PRVO MESTO JE  OSVOJIO  ITALIJANSKI DUBL MARKO BORTOLOTI I PIJETRO RODONI

Galerija slika 

Na  jednom od najvećih održanih turnira u Srbiji koji je odigran u Subotici na teniskim terenima TK Spartak F 10 pobedio je češki teniser Vaclav Šafranek. On je na ovom turniru koji je održan po deseti put osvojio prvo mesto, nagradu od 1640 dolara i na svom kontu je uknjižio 18 poena. Drugo mesto je osvjio Italijansski teniser Marko Bortoloti koji je osvojio 860 dolara i 12 poena. Profesionalni teniski turnir čiji je ukupni nagradni fond  od 10.000 dolara, osvojio je Šafranek, koji je  kao četvrti nosilac u finalu savladao prvog nosioca italijana Bortolotija sa 2:1 (4:6, 7:5(4), 6:1) i time iz Subotice poneo pobednički pehar.  
Duel Šarfaneka i Bortolotija počeo je u izjednačenoj igri. Bortoloti je prvi napravio brejk za 5:4, i već u narednom gemu na svoj servis osvojio prvi set. Drugi set je takođe bio veoma izjednačen ali ga je dobio Šafranek. U trećem setu ponestalo je snage Italijanu koji je igrao veoma slabo te je Čeh na kraju ubedljivo osvojio treći set sa 6:1.
Turnir je otvorio predsednik skupštine teniskskog saveza Srbije Milan Jerinkić, a zatvorio Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. U dublu prvo mesto je osvojio italijanski dubl Marko Bortoloti i Pijetro Rodoni
Tim povodom najboljim mladim teniserima TK Spartak su poklonjene trenerke koje im je predao Nikola Špear.

Jovan Mirčeski