12.04.2021. Ponedeljak
 
 
TENISKI SAVEZI
 
Australian Open
Teniski Savez Srbije
 
2_2.jpg
Teniski Savez Vovodine
ZAVRŠEN JE FJUČERS TENISKI TURNIR SERBIA F 12 U SUBOTICI
14.09.2014.

POBEDNIK  NOVOSADJANIN  DEJAN KATIĆ

Dejan Katić je tokom celog tunira igrao izvrsno.Finale je  igrao sa odličnim Makedonskim igračem Tomislav Jotovski  i pobedio   sa dva nula.
Osvojo je novčanu nagradu od 1400 dolara i 18  ATP  poena.Katić od ponedeljka   će biti oko 500 mesta na ATP listi. Odlična organizacija turnira   TK Spartak i zahvalnost  svih učesnika  su izrazili predsedniku TK Spartak Milanu Vučkoviću. Pobednički tanjir i novčanu nagradu pobedniku je predao je Milan Vučković predsednik TK Spartak.

Novosadjanin  Dejan Katić, član TK As  Čonkić  na fjučers  teniskom turniru Seerbia F 12  koji je odigran na teniskm terenima TK Spartak u Subotici, osvojio je prvo mesto  odličnom igrom i dobrim servisima.
 Katić je u finalu sa 2:0/6:4, 6:2/, savladao Tomislava Jotovskog iz Makedonije,  i  pripala mu je   novčana nagrada  od 1400 dolara i 18  ATP. Dejan Katić  će od ponedeljka popraviti svoj rang na ATP listi i biće plasiran  negde oko pet stotog mesta.
 Katić je odlično počeo finalni duel i vrlo brzo   u prvom setu je poveo protiv Makedonskog igrača Jotovskog  sa 5:1. Medjutim Jotovski je napravio  brejk,  i nakon velike borbe i na svoj servis smanjio rezultat na 5:3. Usledio je novi brejk Jotovskog, za 5:4 i kada se činilo da je Makedonac poravnati  u gemovima prvi set  načinio je  duplu servis grešku koja ga je   izbacila iz ritma. Katić je to  iskoristio i završio je prvi sert sa  6:4.
Katić je  u drugom setu, poveo je sa 1:0, a potom su  vidjena  tri brejka. Dva je načinio Katić, jedan Jotovski, pa je Srpski teniser poveo sa 3:1. Usledila su dva gema u kome su oba tenisera iskoristila prednost servisa, a potom je uz brzu i atraktivnu igru Katić osvojio gem na svoj servis i poveo sa 5:2.
Katić,je kasnije rutinski priveo meč kraju i zasluženo je  osvojo   18 ATP poena i 1400 dolara krajni rezulzt drugog seta je bio 6:2.
Nakon završenog meča pobednički tanjir Dejanu Katiću je predao  predsednik  TK Spartak Milan Vučković kao i novčanu nagradu,a  drugo plasiranom  tanjir je predao podpredsednik  TK Spartak Ladislav Iršai
Vidno raspoložen pobednik  fjučersa  Dejan Katić je  rekao da je  oduševljen sa uslovima kolju su pruženi za odigravanje turnira ali najviše  je zadovoljan  svojom igrom na turniru.
–  Pre četiri meseca sam slomio levi zglob, radio sam naporno, imao veliku želju da se vratim i čini mi se da je to uspelo.  Do finala imao sam nekoliko teških mečeva, a sem ovoga protiv Jotovskog tu je bio i meč protiv drugog nosioca, Dušana Lojde iz Češke.Osvajanjem ovih ATP bodova  će mi biti najbolji plasman u karijeri.
Ovo mi jei treći fjučers koji sam do sada osvojio u Srbiji i jedan  od boljih rezlulata mi jedno četvrt finale  na čelendžeru.
Igram za TK As kod Čonkića tamo sam  igrač i trener u Novom Sadu.  I ako ovako nastavim do kraja godine verujem da mogu da udjem u privih 200 tenisera na svetu Imao sam  priliku da radim sa Filipom Krajinovićem.Za  moju karijeru zhvanlan sam  Čonkićima koji su mi omogućili da se takmičim i treniram.
Dobar mi je prijatelj  Novak Djoković mi smo zajedno igrali od malih nogu i igrali smo zajednio turnire.Danas  kad gledam neke njegove mečeve od njega ukako to on radi kod  reterna  ugradjujem   u moju igru i najviše vežbam udarce  i to retern.
Ove godine  planiram da igram Niš I Sokobanju  i trebao bih da idem na turnire  gde igram dubl sa Stefanom  Roganovićem  i planiram  da zajedno idemo u Tunis  na pripreme  –rekao je Dušan Katić, pobednik fjučersa u Subotici.
Finalista fjučersa  Makedonski  teniser  Tomislav Jotovski  je  rekao da je ovo bio  težak  turnir  i imao  teške mečeve tokom ovih sedam dana turnira.
           -Finalni meč sam dobro počeo  i tokom  meča imao sam  grč uledjima to me je mngo poremetilo . Servisi su mi bili slabi  i umor je uradio  svoje na ovom turniru. Turnir je veoma dobro organizovan tereni odlični za igru  dobra organizacija i sve je bilo na visini rekao je  Tomislav  Jotovski
Tenis klub Spartak se i ove sezone pokazao kao dobar organizator turnira, pa i ovakvih na kojima igraju profesionalci.
            – Mi kao domačini smo se trudili da odlično  pripremimo  terene  za igru i to nam je uspevalo  i svi igrači su nam  se zahvalili na odličnim uslovima koji su pruženi na  turniru. Oduševljeni smo pobedom  našeg tenisera Katića on je  uspeo da dobije drugog nosioca  na turniru.
 Kiša nas j  ometala, ali smo, zahvaljujući dobrim terenima, uspeli da sve mečeve odigramo na vreme, na opšte zadovljstvo super  vizora iz Italije  – rekao  je Milan Vučković, predsednik Tenis kluba Spartak.

62_1.jpg
inalisti levo  Dejan Katić desno Tomislav Jotovski

62_2.jpg
Pobednik  turnira  Dejan Katić i predsednik TK Spartak Milan Vučković

62_3.jpg
Pobednik  turnira Dejan Katić

62_4.jpg
S leva  Dejan Katić,  Milan Vučković predsednik TK Spartak. Ladislav Iršai, podpredsednik TK Spartak i Tomislav Jotovski