12.04.2021. Ponedeljak
 
 
TENISKI SAVEZI
 
Australian Open
Teniski Savez Srbije
 
2_2.jpg
Teniski Savez Vovodine
U Subotici održan drugi po redu memorjalni teniski turnir Jovan Kukaras
17.05.2014.

Srpski teniseri  dominirali turnirom

U muškoj  konkurenciji  pobedio je prvi nosilac Beogradjanin  Marko Miladinović, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Teodora  Ristić iz Niša. Pobednicima  su pehare predali  Milan Vučković  predsednik  TK Spartaka i  Nikola Špear nekadašnji selektor  dejvis kup reprezentacije Srbije. Organizacija  teniskog turnira domaćina TK Spartaka je bila odlična. U sklopu teniskog turnira održan je i humanitarni veteranski turnir a sav prihod je uplaćen kao pomoć za poplavljena područja

Na teniskm terenima TK Spartak u Subotici  održan je  13 po redu teniski turnir  za dečake i dvojčice do 14 godina. Ujedno je to bio i drugi po redu memorijalani  turnir Jovan Kukaras koji se svake godine održava  u znak sećanja na nedavno preminulog  dugogodišnjeg  predsednika TK Spartaka.
Domaćini su  izvanredno organizovali ovaj turnir,srpski teniseri su dominarali  na turniru. Osvojili su prva mesta  i prikazali odličnu igru dokse nekim od njh smeši lepa teniska budućnost.
Na turnur se prijavilo u kvalifikacijama 30 takmičara dok je u glavnom žrebu bilo 80 takmičara. Učestvali  su teniseri takmičari sa svih pet kontnenata.
Od dečaka je najvše pokazao prvi nosliac na turniru Marko Miladinović iz Beograda koji je u finalu savladao tenisera iz Rusije Andreja Vorobojeva rezultatom 2:0/ 6:1, 6:4/. On je ujedno bio najbolji takmičar na ovom tunriru, pa naš tenis treba da očekuje od njega dobre rezultate u narednom periodu. Od devojčica je pobedu odnela prvi nosilac  Teodora Ristić iz Niša koja je  u finalu savladala Jovanu Samocetu sa 2:0/ 6:1,6.2/
U muškom dublu prvo mesto su osvojili Marko Miladinović i Stefan Gažo iz Srbije, dok su kod devojčica prvo mesto osvojile teniserke iz Australije Stefani Belovuković i Selina Turulja.
Pobedničke pehare dublovima je predao Milan Vučković predesnik TK Spartaka Subotica.
Pehar najboljoj teniserki u singlu Teodori Ristić predao je Nikola Špear  nekada selektor naše devis kup reprezentacije, a pobedniku u muškom singlu Marku Miladinoviću pehar je predao Vjekoslav Ostrogonac  član gradskog veća zadužen za sport omladinu i turizam.

Predsednik TK  Spartak Milan Vučković nakon završenog turnira je bio je veoma zadovoljan organizacijom turnira kao i kvalitetom prikazanog tenisa.
-Mogu slobodno da kažaem da je ovo bio turnir druge kategorije. On je jedan od najvećih koji se organizuje u našoj zemlji. Prvi put smo imali tenisere sa svih pet kontinenata. Bilo je par igrača iz Australije, iz Afrike iz Gane i Namibije, iz Azije iz Turske, Gruzije, Tadžikistana, iz skoro svih Evropskih država pa čak i iz Dominikanske Republike. Nema uspešnih svetskih igrača koji nisu prošli ovaj ili neki od ovih turnira. Veoma sam zadovljan uspehom koji su postigli naši teniseri i od njih očekujem lepe razultate u narednom periodu.
Mlade teniserke Spartaka, njih  dve su stigle  do polufinala mada su mogle i  više. Imaju šansu da i iduće godine igraju na ovom turniru  – rekao  je  predsednik TK Spartaka  Milan Vučković.
 Nakon završenog  turnira TK Spartak je organizovao turnir veterana koji je bio humanitarnog karaktera. Prikupljeno je  100.000 hiljada dinara ,a sredstva će biti upućena kao pomoć tenisera rekreativaca i TK Spartak Subotica svim ugroženim od poplave.   

Pogledajte galeriju slika!

 

Mirjana Lovčević
Foto Jovan Mirčeski

59_3.jpg
Milan Vučković sa pobedncima u dublu nakon uručenih pehara ipriznaja

59_2.jpg
Najbolji takmičar na  turniru Beogradjanin Marko Miladinović

59_1.jpg
Pobednici sa osvojenim peharima na  teniskom turniru u Subotici za devojčice i dečake do 14 godina

 


59_6.jpg
Veterani učesnici humanitarnog turnira prikupljena sredstva su upućena poplavljenim područjima u Srbiji