12.04.2021. Ponedeljak
 
 
TENISKI SAVEZI
 
Australian Open
Teniski Savez Srbije
 
2_2.jpg
Teniski Savez Vovodine
U subotici je završen teniski turnir Serbia F12
20.09.2013.

ČESKO  FINALE NA SERBIA  F 12   SUBOTICA 0PEN 2013

U Subotici  na teniskim terenima  Spartaka  odigran je je  jedan  od najvećih  fjučersa kod nas ove godine  Serbia F12 tenis Subotica  open   sa nagradnim fondom od 10.000 dolara. .
Pobednik turnira  Mareku Mihalički Češka , treći nosilac, koji je u češkom finalu savladao svog sunarodnika Dominika Suca sa 2:0 u setovima (6:1, 6:1). Mihalička je bio više nego ubedljiv u finalu, oduzeo je dva servisa svom protivniku i poveo sa 3:0, do kraja seta izgubio samo jedan gem za ubedljivih 6:1. I nastavak je takođe pripao Mihalički koji je nizao gemove i poveo sa 5:0. Servirao je za pobedu ali je Suc uspeo da napravi brejk i smanji rezultat. To nije poremetilo Mihaličku koji je u narednom gemu napravio novi brejk i sa 6:1 priveo meč kraju.
Pobednik Mareku Mihalička veoma srećan  i uzbudjen nakon završenog  finala je  rekao.
            - Veoma sam srećan osvajanjem  prvog mesta. Proveo sam  nedelju dana na turniru u Subotici veoma sam  zadovoljan organizacijom  ali  i gradom jer sam imao  malo vremena da razgledam i upoznam. Svoju najbolju partiju sam pružio u finalnom susretu, dok je moj protivnik bio dosta nervozan. Sada se vraćam kući da nastavim sa treninzima, pošto me za dve nedelje očekuje novi turnir u Budimpešti.- rekao je  je pobednik Mareku Mihalička.
Domaćini Teniski klub Spartak je bio voema dobar domaćin teniserima  dobro je pripremio sve prateće sadržaje kao i terene mada ih nije vreme služilo padala je kiša
                    – Tokom trajanja  turnira  imali smo  problemima sa vremenom ali  uspeli smo da završimo turnir na vreme . Žao nam je što nije bilo takmičara iz Srbije u završnici, Katić i Bejtulahi su poraženi u četvrtini finala. Naši mladi takmičari su dobili priliku da se bore za poene za svetsku rang-listu. Bilo je i malo iznenađenja, tako da prva dva nosioca nisu stigla do završnice.- rekao je Ladislav Iršai predsednik Organizacionog odbora turnira.Pobednik je zaradio na turniru   1440 dolara  i dobio je 18 poena.
Na otvaranju turnira    bio je  Slobodan Boba Živojinović kao predstavnik Međunarodne teniske federacije (ITF), zatim Milan  Jerinkić, (predsednik Teniskog saveza Vojvodine), Oskar Niković (ambasador Mađarske u Srbiji).predsednik TK  Spartak Milan Vučković i član gradskog veća Nemanja Simović  Posle ceremonije otvaranja 11. fjučurs turnira, usledilo je predaja  na korišćenje dva nova teniska terena koji  su prilagođeni kako za dnevne termine tako i za one noćne koji se igraju pod reflektorima.
U glavnom žrebu  je igralo  32 takmičara.sadržaje.Najbolje palisirani teniser koji je  bio  i prvi nosilac  na turniru je Kevin KRAWIETZ (GER)   428   najbolje plasirani teniser iz Srbij je Denis BEJTULAHI (SRB) 610

58_1.jpg
Marek Mihalička

58_2.jpg
Marek Mihalička

58_3.jpg
Pahar drugoplasiranom teniseru  je predao  predsednik organizacionog  odbora Ladislav Iršai

58_4.jpg
Dominik Suca

58_5.jpg
Pobedniku  pehar i novčani nagradu je predao predsednik TK Spartak Milan Vučković

58_6.jpg
Zajednički  snimak s leva Milan Vučković predsednik TK Spartak,
Mareku Mihalička,Dominik Suca  Ladislav Iršai predsednik organizacionog odbora turnira

58_7.jpg
Dominik Suca

58_8.jpg

58_9.jpg

58_10.jpg

58_11.jpg

58_12.jpg
Marek Mihalička

Jovan  Mirčeski