28.02.2021. Nedelja
 
 
TENISKI SAVEZI
 
Australian Open
Teniski Savez Srbije
 
2_2.jpg
Teniski Savez Vovodine
U Subotici odigrano NIS državno prvensto u tenisu za dečake i devojčice do 12 godina
01.07.2013.

PARTIZAN I SPARTAK PODELILI  TITULE

Partizan je osvojo prvo  mesto  u muškoj konkurenciji.  Pobednik  je   Mladen Popović, a kod devojčica prvo mesto je zauzela Spartakova  uzdanica Andjela Skrobonja. Odlična organizacija prvenstva domaćina tk Spartak.Vidjeno je dosta talenotvanih mladih  tenisera.Prvenstvu niko iz Teniskog saveza Srbije nije prisustvovao kao da ih uopšte ne interesuju dečaci i devojcice  koji u dogledno vreme  treba da nose tenis u Srbiji.


                 Na teniskim terenima TK Spartak  u Subotici   održano je NIS  državno prvenstvo u tenisu za  dečake i devojčice   do 12 godina. Učestvovalo je u obe kategorije po 32 takmičara. U kvalifikacijama je bilo  po 20 takmičara   u obe kategorije i  za razliku od ranijih godina  bilo je mnogo veće interesovanje za ovo državno prvenstvo.
Najviše uspeha su imali  takmičari iz Partizana i Spartaka koji su osvojiili po  jednu titulu državnog prvaka .
Kod devojčica  finale su igrale Andjela Skrobonja Spartak i Ksenija Tmušić Partizan. Pobedila je domaća teniserka  Andjela  Skrobonja rezultatom 2:1/ 3:6,6:2,7:5/ i zasluženo je osvojila  titulu  državnog prvaka. Finalistkinje su veoma talentovane  teniserke   i prikazale su dosta  znanja u  tenisu  za ovaj uzrast i  od njih se i očekuju dobri razultati u narednom periodu.
Kod dečaka  prvo mesto osvojio je član Beogradskog Partizana i veoma talentovani mladi teniser od koga se i te kako dosta očekuje u narednom periodu,  Mihajlo Popović. On je u finalu  laganom i ležernom  igrom pobedio  Kristijana Juhasa iz Spartaka rezultatom  2:0/ 6:2,6:3/. Mihajlo Popovć je  svakako talenat na koga treba obratiti   pažnju i naravno u njega ulagati.To  dobro zna njegov trener Relja Dulić koji je  i najzaslužniji  za odličan  rezultat na državnom prvenstvu mladih tenisera Partizana.
Domaćini  su pobednicima  predali  poklone,  fotografiju velikog  formata Ane Ivanović. Pobednica kod devojčica je Andjela Skrobonja i tenisku repezentaciju Srbije pobednci u Dejvis kupu  dečaku   Mihajlu Popoviću.
Kao kuriozitet na ovom prvenstvu   su  Spartakovi treneri koji su imali najviše uspeha,a to su  Relja Dulić  koji je nekada igrao za Spartak  i trenirao  takmičare Spartaka  i Ladislav  Demeter alfa i omega u tk Spartak u radu sa mladjim kategorijama.
                    Trener  Partizanovih mladih tenisera Relja Dulić je  bio veoma zadovoljan  razultatom koji su postigli njegovi učenici.
                   -Veoma sam zadovljan  ovim što su prikazali  igrači koji su došli u Suboticu na ovo državno prvenstvo.  Posebno  bih istakao  Mihajla Popovića od koga očekujem dosta u narednom periodu, on vredno radi, trenira, veliki je potncijal i nadam se da će tako nastaviti da radi i postiže rezultate. Ovo je njemu svakako jedan  od najvažnijih   trofeja  koji je osvjio i biće mu dobar podstrek za dalji rad.  Na prvenstvu  sam  video da imamo dosta  talentovanih  dečaka i devojčica a posebno su me  oduševili  teniseri Spartaka najviše rezultatom koji su postigli na ovom prvenstvu-rekao je  Relja Dulić
              Ladislav Demeter oduševljen je rezultatom koji su postigli  teniseri Spartaka i nije krio zadovljstvo nakon  završenog prvenstva.
                   -Pravo da kažem nisam  očekivao ovaj rezltat od mojih  tenisera. Iznenadili su me borbenošću   i rezultatom .Dva Spartakova  igrača su igrali  finale a jedan je osvjoio titulu. Sa Reljom veoma dobro saradjujemo i konsultujemo se oko pojedinih  igrača  a video sam  da je i Partizanov  trener bio iznenadjen uspehom Spartakovih igrača- rekao je  Ladislav  Demeter.
Jedna od mrlja na ovom veoma dobro organizovanom državnom prvesntvu  u Subotici je ta što niko iz Teniskog saveza Srbije nje došao da vidi sa kakvm teniskim potencijalom  raspolažemo, da li ima nekog posebnog talenta  sa kojm treba možda  raditi i u njega ulagati, ako ništa više mogli su da bar predaju nagrade pobedncima da  ti maldi  teniseri vide da se ljudi iz TSS interesuju   za njih i  da ih vide.
TSS kao  da inisu ni znali da se održava ovo prvenstvo. Izgleda da njih   uopšte  ne interesuje sa kakvim igračima raspolažemo danas   ili su možda imali neke  druge obaveze a  počeli  su  i godišnji odmori a za mlade tenisere ima vremena.

Ana Robitschko
Foto Jovan Mirceski

 

56_1.jpg

Mladi teniseri  sa svojim trenerima s leva Mihajlo Popović, Relja Dulić, Ladislav Demeter, Andjela Skrobonja, i Juhas Kristijan

56_2.jpg

 Danas sigurno dva naša najbolja trenera koji rade sa maldim teniserima levo Relja Dulić i Ladislav Demeter

56_3.jpg

Zejednički snimak nakon dodela  priznanja pobednicima

56_4.jpg

 Levo Mihajlo Popović i trener Relja Dulić
56_5.jpg

 Državni prvak  kod dečaka Partizanovac  Mihajlo Popović jedan od najtalentovanih  igrača do 12 godina

56_6.jpg

 Veoma talentovana devojčica TK Spartak  Andjela Skrobonja državni prvak
56_7.jpg

Uzdanice Spartakove škole Andjela Skrobonja, i Kristijan Juhas

56_8.jpg

 Finalsti državnog prvenstva  u tenisu održanog u Subotici za dečake i dvojčice do 12 godina

56_9.jpg

 Ksenija Tmušić TK Partizan

56_10.jpg

 Andjela Skrobonja

56_11.jpg

Pozdrav nakon završenog meča kod dečaka levo Kristijan Juhas desno Mihajlo Popović

56_12.jpg

 Mihajlo Popović proslavlja pobedu na šljaci

56_13.jpg

Vice šampion  Kristijan Juhas mladi teniser Spartaka

56_14.jpg

Domaći teniseri su imali i najviše  navijača