28.02.2021. Nedelja
 
 
TENISKI SAVEZI
 
Australian Open
Teniski Savez Srbije
 
2_2.jpg
Teniski Savez Vovodine
U subotici održan dvanesti po redu diplomatski teniski turnir
25.06.2011.

DIPLOMATE BOLJE OD DOMA?INA

U Subotici na teniskim terenima TK Spaartak u subotu je održan dvanaesti po redu teniski diplomamatski turnir TKSpartak i TK Gemaks. Za Gemaks su igrali i diplomate koji su članovi diplomatskog kluba iz Beograda
Diplomatski turnir je postao i tradicionalni jer traje već šest godina, odigrava se dva puta u godini leti u Subotici a zimi Beogradu na zatvorenim terenima TK Gemax.
Ni visoka temperatura nije omela ljubitelje šljake da ne odigraju teniske mečeve, da se druže i još jednom provere ko je bolji od prošlogodišnjeg turnira koji je održan u Beogradu.
Domaćini teniseri TK Spartaka su ovaj put izgubili ovaj susret rezultatom 19:13 pobedili su diplomate ali rezultat je svakako u drugom planu od tradicije koje nedguju ova dva kluba.Na turniru su igrani samo dublovi.
Turnir su otvorlil predsednici TK Spartaka Ladislav Iršai i TK Gemaks Djordjo Antelj.
Ladislav Iršai je rekao da je TK Spartak izuzetno počastvovan što može da ugosti tenisere TK Gemaksa i diplomatskog kluba iz Beograda te da će kao domaćini bit dobri, a na terenima nek pobedi onaj ko je bolji. Ovo je dvanaesti po redu teniski tunir, do sada su više uspeha imali gosti iz Beograda ali nećemo se tek tako predati čak i ako je veoma toplo- rekao je Ladislav Iršai .
Predsednik TK Gemaks Djordjo Antelj je izetnio zadovoljan što dolazi ponovo u Suboticu da odigraju ovaj sada već tradicionalni turnir na odličnim terenima TK Spartaka.
- Izuzetsno sam zadovoljan na veoma dobro organizovanom turniru i dobrim domaćinstvom. Ovo je prešlo u tradiciju i to ćemo negovati i dalje jer diplomate i te kako vole da dolaze u Suboticu i igraju na ovmim odličnim teniskim terenima- rekao je Djordjo Antelj.
Nakon zvršenog teniskog turnira dodeljena su i priznanja za najbolje dublove i takamičare na turniru.

Za najbolji dubl na turniru je priglašeni dubl TK Gemaksa Djordjo Antelj i S. Jevdjić koji su od domaćina dobili lepe keramičke vaze .
Na turniru za TK Gemaks su igrali ambasadori Engleske Mihael Davenport, ambasador Madjarske Oskar Nikovac ambasador Italije ARMANDO VARRICCHIO. Za ekipu TK Gemaks je igrao i bivši konzul u Srbiji Lajoš Tapi koji je jedan od inicijatora ovog turnira i vrstan teniser.

Goste iz Beograda je čekalo i neizbežno treće poluvreme sa specijalitetima iz Bačke i naravno neizbežnim štrudlama od višanja.

52_1.jpg
Levo S. Jevdjić i Djordjo Antelj nakon proglašenja za najboljeg dubla na turniru

52_2.jpg
ARMANDO VARRICCHIO ambasador Italije čestita Djordju Antelju
na dobijenoj nagradi, ispred je ambasador Engleske Mihael Davenport.

52_3.jpg
Zajednički snimak pre početaka turnira.
52_4.jpg
Takmčari TK Gemaks i diplomatskog kluba, zajednički snimak

 

Pogledajte galeriju slika


Jovan Mirčeski